Mer om behandlinger

FLATÅSEN AKUPUNKTUR

FLATÅSEN AKUPUNKTUR

AKUPUNKTUR

Akupunktur

 

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform og en av de mest brukte alternative behandlingsformene i Norge. Selve behandlingen består i å stikke tynne nåler gjennom huden. Det finnes over 800 punkter som alle har bestemte funksjoner.

 

Ordet akupunktur er sammensatt av de to latinske ordene acus som betyr nål og punctura som betyr å stikke. Akupunktur brukes i dag om behandling praktisert etter tradisjonell kinesisk medisin, men også om nyere former for akupunktur som for eksempel øreakupunktur.

 

 

Sykdomsforståelse

Sykdommer/lidelser forklares i akupunkturen som ubalanser eller blokkering i livsenergien, Qi. Qi sirkulerer i menneskekroppen gjennom baner som kalles meridianer og gir næring til kroppens livsprosesser. Når Qi ikke lenger flyter fritt, stopper opp eller kommer i ubalanse, kan vi bli syke. Hensikten med akupunktur er å få energien (Qi) til å flyte fritt i meridiankretsløpet slik at alle organer får næring.

 

 

Virkninger/bivirkninger

De fleste bivirkninger er forbigående som ømhet rundt stikket, små blødninger eller små blodutredninger under huden. Andre eksempler på reaksjoner etter behandlingen er trøtthet, tørste, ørhet, eller kløe/nummenhet rundt stikket. Veldig mange opplever å få mer energi og føler større velvære.

 


Øreakupunktur

 

Øreakupunktur (auricoloterapi) er en behandling der man setter nåler ett eller flere steder på det ytre øret. I øret finnes en rekke punkter og soner som tilsvarer bestemte organer eller funksjoner. Om man ser for seg et foster plassert opp-ned i det ytre øret vil man se grovt hvordan ørepunktene representerer hvert sitt område i øret. Dette er et holografisk prinsipp, som betyr at hele organismen avspeiler seg i kroppens enkelte deler. Man kan bruke øreakupunktur alene eller sammen akupunktur på kroppen.

 


 

Historie


Bruken av punkter i øret til helbredelse av sykdommer kan spores helt tilbake til legekunstens far, Hippokrates. Øreakupunkturen var også kjent av de gamle egyptere og i det gamle Kina. Den moderne utvikling av øreakupunkturen startet med den franske legen Paul Nogier. Han observerte at pasienter med kroniske ryggsmerter ble bedre når de ble brent i øret som en del av folkemedisinen på den tiden. Han startet da en systematisk utforskning av ørepunktene,og fant sammenhengen mellom de ulike ørepunktene /øresonene og ulike sykdommer. Han publiserte dette arbeidet i 1957. I dag er øreakupunkturen en anerkjent del av kinesisk og internasjonal akupunktur.Koppingmassasje

 

Kopping påvirker bl.a. hudstoffskiftet, muskulatur, lymfesirkulasjon og blodtrykk. Kopping åpner lukkede, kalde områder eller avstresser varme områder. Vanlige reaksjoner etter behandling er ømhet og varme i det behandlede området, samt tretthet. Fordi man kan løse opp spent og stresset muskulatur, kan noen oppleve en følelsesmessig reaksjon på samme måte som når en behandler muskelknuter.

 

Det anvendes kopper av glass eller plastikk på oljesmurt hud. Det finnes mange ulike metoder ved kopping. Ved Flatåsen Akupunktur brukes en mild glidekopping som oppleves som en massasje. Ved kopping skapes et undertrykk som bedrer sirkulasjonen i huden/muskulaturen og i kroppens indre organer.

 

 

Koppinmassasje kan brukes for å løse opp stiv, stresset eller spent rygg– og nakkemuskulatur, ved kalde hender og føtter, smerter i rygg og nakke.

 Ørelys

 

Ørelys har en beroligende, samt utrensende effekt (voks, avleiringer og væske). Ørelysbehandling har eksistert i over 900 år blant indianere og kinesere.

 

Det er en naturbehandling med ørelys laget av 100% bivoks. Lysene virker lindrende og avslappende. De kan brukes ved ørebetennelser, bihulebetennelse, øresus, trykkutligningsproblemer, hodepine, og forkjølelse. Ørelysbehandlingen fjerner også ørevoks på en behagelig og helt smertefri måte.

 

Matintoleransetesting

 

Matintoleranse kan være vanskelig å oppdage, fordi det er bruk av matvaren over lang tid som fører til irritasjon. 96 ulike matvarer testes vha en fingerprikk test (bloddråper fra fingeren). Det er IgG i blodet som testes på US BioTek Laboratories i USA, som har lang erfaring med bl.a. denne type tester. Testen, som kalles Elisa-metoden, måler i hvilken grad immunstoffene i blodet reagerer med proteinene i maten.

Det erviktig å ta undersøkelse hos legen i forkant for å utelukke andre tilstander eller sykdommer.Qi Gong kurs


Dette er et kurs for deg som ønsker å prøve Qi Gong eller ønsker å prøve en ny retning inne Qi gong. Kurset består av enkle øvelser der de fleste bevegelser skjer i overkropp. Det er 8 øvelser ogkalles medisinsk Qi Gong og er ment å styrke kroppens egen evne til å helbrede seg selv. Øvelsene kanbl.a. hjelpe å dempe smerter, bedre søvn og immunforsvar og redusere stress. 


 

For mer informasjon gå inn på www.eubiotek.net